Ștefan BARBU

Ștefan BARBU s-a născut la data de 30 septembrie 1976. Este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică – București, Facultatea de Interpretare Instrumentală, secţia Vioară. Din anul 2000 și până în prezent este violonist al Orchestrei de Cameră Radio – București, unde, pe lângă concertele săptămânale pe care ansamblul le susţine în cadrul Stagiunii de la Sala Radio, a realizat numeroase înregistrări şi participat la nenumărate concerte, atât în România cât şi pe scene din Franţa, Germania, Italia, Austria, Japonia şi Coreea de Sud.

A avut numeroase colaborări cu Orchestra Națională Radio, Filarmonica ”George Enescu” din București, Orchestra ”Virtuozii” din București, Orchestra Metropolitană București, Orchestra Filarmonicii din Târgoviște, Orchestra Filarmonicii din Timișoara, Orchestra Simfonică ”Valahia” din Giurgiu, Orchestra Simfonică București, ”Camerata Elite”, Orchestra ”Sinfonia București” și ”Kamerata Stradivarius”.

Pasionat de muzica veche, a fost membru al Corului „Kontakion”, corului „Musica Selecta”, ansamblului instrumental baroc „Rules for Graces”, ansamblului vocal baroc „Sartorius Ensemble”, ansamblului instrumental de muzică veche „Modus Antiqus” și membru al Cvartetului „Arioso”.

Din anul 2009 până în prezent este membru al formației ”Imago Mundi”, alături de care a participat la numeroase proiecte ce vizează fuziunea dintre muzica veche și tradițională, cu cea contemporană.