Simona NEAGU

Simona Oana NEAGU s-a născut în București, la data de 12 aprilie 1972. Este licențiată a Universității de Muzică – București, Facultatea de Interpretare Muzicală, secția Vioară (1995). Mihaela Tomescu și Ladislau Csendes au fost profesorii care i-au îndrumat pașii prin universul artei interpretative. Din anul 1991 devine angajată a Orchestrei de Cameră Radio din București.

Pasionată de muzica de cameră, a fost membră a cvartetului Arpeggione (2001) și a  făcut parte din mai multe formații camerale, alături de care a susținut recitaluri, turnee, cât și apariții în cadrul unor emisiuni culturale TV.

Tot muzica de cameră i-a oferit ocazia unui contract de colaborare între anii 2004 – 2006, cu un ansamblu inedit : „Marcel Băluță Ensamble” din Bad Wildbad – Germania. A participat la Festivalul Omagial „Maria Callas”, în cadrul Orchestrei Internaționale Balcanice (Grecia – 2001). A avut numeroase colaborări cu diferite orchestre: Orchestra Națională Radio, Filarmonica ”George Enescu”, Filarmonica din Constanța, Filarmonica din Giurgiu, Orchestra Metropolitană București, Orchestra „Sinfonia București”, ”Virtuozii” din București, Orchestra Simfonică București, Orchestra ”Valahia” din Giurgiu, ”Camerata Elite”.

Din anul 2016 până în prezent, este membră a Orchestrei „Bucharest Ladies Orchestra” și a cvintetului „Bucharest Ladies Cvintet”, alături de care susține frecvent recitaluri camerale în București și în țară.

Din anul 1991 și pănă în prezent este artist instrumentist, în Orchestra de Cameră Radio, alături de care a participat, pe lângă concertele și înregistrările din stagiune, la multe festivaluri și turnee din țară și din străinătate, în Franța, Germania, Italia, Cipru, Grecia, Spania, Japonia, Korea, Turcia, Liban, Insulele Canare etc.