Radu SINACI

Solist și prim-violoncelist al Orchestrei de Cameră Radio din București, violoncelistul Radu SINACI s-a născut în anul 1984 la Arad și a studiat violoncelul cu Czuczu Erwin, iar apoi cu Marin Cazacu.

Alături de Marin Cazacu, Radu Sinaci face parte din celebrul ansamblu Violoncellissimo, iar alături de Anca Sinaci formează Duo-ul Playthoven.

Ca solist a susținut concerte și recitaluri la Watford Palace Theatre, Louxembourg Philarmonique Hall, Mustafa Saffet Cultural Center Istanbul, Arts Center of National Library Beijing, dar și cu Orchestra de Cameră Radio, Filarmonica Nationala a Moldovei Serghei Lunchevici, Filarmonica Arad, Filarmonica Pitești, Filarmonica Botoșani, Orchestra Simfonica Muntenia Targoviște etc.

Pe parcursul carierei sale a cântat alături de muzicieni precum Misha Maysky, Pinchas Zukerman, Sarah Chang, Hannah Chang, Cristian Măcelaru, David Garret, Ion Marin, Christopher Warren-Green, Lawrence Foster, Kristian Järvi, Cristian Mandeal etc.

Radu Sinaci a obținut numeroase premii la concursurile naționale și internaționale de violoncel, dar și premiul de virtuozitate la Sibiu International Jazz Competition care a reprezentat o premieră în lumea muzicală românească.

Două dintre înregistrările camerale efectuate de Radu Sinaci în cadrul Concertelor Roz de la Radio România au fost preluate și difuzate la BBC Radio 3 în seria “Beethoven from Bucharest”

În calitate de cercetător, Radu a publicat două volume care aduc în centrul atenției creația muzicală a personalității arădene Alexandru Mocsonyi.

A obținut diplomă de Doctor în muzică în 2012, iar în 2007 diplomă de licență cu media 10 la clasa maestrului Marin Cazacu în cadrul Universității Naționale de Muzică din București.