Horațiu LUDUȘAN

Horatiu LUDUSAN spune că avut șansa să întâlnească adevărați oameni, cărora le datorează cea mai mare parte din ceea ce este în prezent, atât profesional cât și uman. Înzestrat cu o sensibilitate specială, Horațiu Ludușan posedă un nivel tehnic foarte bun pe care și-l îmbunătățește permanent. Cântul său cucerește prin abordarea diferențiată stilistic a fiecărei lucrări și prin intensitatea trăirii actului creator.

În cariera sa, îndrumat de violoncelistul Marin Cazacu, Horațiu a susținut concerte în postura de solist alături de diverse orchestre din România, printre care se enumeră: Filarmonica de Stat „Transilvania”, Filarmonica „Ion Dumitrescu” Rm. Vâlcea, Filarmonica „Moldova” Iași, Filarmonica Botoșani și Orchestra de Cameră Radio.

În ceea ce privește muzica de cameră, tânărul violoncelist a început să abordeze acest gen în urma participării sale ca și bursier Sonoro Interferențe, unde a avut ocazia să își dezvolte cunoștințele și în același timp să le și pună în practică alături de maeștrii invitați ai festivalului, printre care: David Cohen, Bernhard Hedenborg, Răzvan Suma, Alexander Huelshoff (violoncel), Răzvan Popovici (violă), Diana Ketler, Petras Geniusas (pian), Corinne Chapelle, Alexander Sitkovetsky (vioară).

Câștigător cu premiul I la concursurile „Paul Constantinescu” Ploiești, „Mihai Jora” București și marele premiu la concursul de violoncel „Alexandru Morosanu”, Horațiu Ludușan reușește să fie un muzician activ în viața muzicală românească începând chiar din băncile facultății.

În prezent, violoncelistul ocupă funcția de artist-instrumentist în cadrul Orchestrei de Camera Radio, iar din anul 2020, este membru al trioului „Trio Petre”.