Graziella DUMA-MENGHIREȘ

Graziella DUMA-MENGHIREȘ s-a născut în1991 la Sfântu Gheorghe unde a început studiul viorii la vârsta de 7 ani la Liceul de Artă Plugor Sandor. A obținut diploma de licență în Interpretare Muzicală – Vioară (2014) precum și diploma de Masterat în Stil și Performanță în Interpretare Instrumentală (2016) la Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Pe parcusul studiilor de licență s-a dezvoltat ca violonist sub atenta îndrumare a maestrului Ilarion Ionescu-Galați iar în timpul studiilor de masterat a urmat un an de studii la Universitatea de Muzică și Arte ale Spectacolului din Graz, Austria sub îndrumarea violonistei Prof. Silvia Marcovici.

A câștigat experiență de orchestră colaborând cu Orchestra Operei din Brașov, Orchestra Filarmonicii din Brașov, Filarmonica de Stat din Sibiu, Filarmonica George Enescu din București, Orchestra Operei Comice din București sau Orchestra de Cameră Radio.

Apreciată pentru calitățile sale de organizare, din 2015 este colaborator al Artexim, organizator al Festivalului și Concursului Internațional George Enescu. Din 2017 este angajată a Societății Române de Radiodifuziune în functia de Producător la Direcția de Formații Muzicale, coordonând activitatea a Orchestrei de Cameră Radio.