Emma ROTOMEZA-STANCIU

Emma ROTOMEZA-STANCIU este membră a Orchestrei de Cameră a Radiodifuziunii Române București, Director Artistic al Festivalului de muzică de cameră Brașov Winter Classics, este pasionată de muzica de cameră și cântă pe o violă Philippe Girardin (Elveția) – copie a modelului Amatti La Stauffer 1615.

A fost lider de partidă a Orchestrei Menuhin Academy Soloists din Elveția, a Orchestrei Simfonice Vigo430 din Spania, a Orchestrei Neue Internationale Philharmonie din Germania. A concertat ca solistă sau în formații camerale în festivaluri internaționale precum: Luna Festival – Nyon, Menuhin Festival – Gstaad, Paleo Festival – Nyon, Sion Festival – Sion, Variations Musicales de Tannay – Elveția, SolidArtis Festival – Gdansk, Festival do Estoril – Portugalia, Juventudes Musicales – Madrid, Incontri in Terra di Siena – Toscana, Les Folles Journees J.S. Bach – Lutry, Summer Dreams – Monaco, Vengerov Festival – Tel-Aviv, IConArts – Sibiu, Vibrate Festival – Romania, a cântat alături de muzicieni precum: Maxim Vengerov, Liviu Prunaru, Oleg Kaskiv, Vag Papian, Gautier Capuçon, Nemanja Radulović, Laure Favre-Kahn, Sharon Kam, Nelson Goerner, Paul Mayer, Valeriy Sokolov, Shiry Rashkovsky, Shira Shaked, Nadja Nevolovitch.

A înregistrat două CD-uri exclusive cu Maxim Vengerov și Menuhin Academy Soloists, în Israel și în Dinemec Studios Nyon, un CD cu Neue Internationale Philharmonie și Monteverdi Choir și un CD în formulă de cvartet alături de Nadja Nevolovitch. A participat la transmisii radio-tv pe: Arte, Mezzo, BBC3, RTVSuisse, Radio România, TVR1. A cântat ca solistă cu dirijorii: Maxim Vengerov, Gian Luigi Zampieri, Mircea Holiartoc, Christian Sandu, Daniel Enășescu și alături de Menuhin Soloists Orchestra în Elveția.

Este absolventă a Academiei Internaționale de Muzică Yehudi Menuhin din Elveţia, a Universității Naționale de Muzică București, unde a obținut diplomele de Licență și Masterat în intepretare muzicală, a fost bursieră Erasmus în cadrul Conservatorului de Muzică Eduarto Martinez Torner din Oviedo, Spania și a absolvit Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea.

A lucrat violă și muzică de cameră cu: Maxim Vengerov, Johannes Eskaer, Sophia Reuter, Ivan Vukcevic, Niall Brown, Liviu Prunaru, Oleg Kaskiv, Ettore Causa, Pablo de Naveran, Stanimir Todorov, Gyorgy Pauk, Antonio Lysy, Humberto Ridolfi, Valery Vorona, Șerban Dimitrie-Soreanu, Mariana Mihăilescu, Iulia Țimiraș, Valeriu Pitulac, Luis Magin Muniz Bascon, Ashan Pillai, Andreea Mantu, Leonor Quartet, Constantin Stanciu și Bujor Prelipcean din Cvartetul Voces, iar cursuri intensive de orchestră cu: Riccardo Muti, Rudolf Buchbinder, Zoltan Kocsis, Dorian Keilhack, Hiroshi Kodama, Sergio Cárdenas, Tamas Vasary, Dumitru Goia, Christian Badea, Cristian Mandeal, Dorel Pascu-Radulescu.