Asociația D'a Camera

Despre noi

Pasiune, dăruire, talent, ambiție, consecvență și multă muncă stau la baza vocației de muzician. Și pentru că muzica este un limbaj universal, menirea ei este de a vorbi pentru cât mai mulți oameni. Dorința de a atrage publicul larg în fascinantul univers al artei sunetelor a dat naștere Asociației Culturale D’a Camera. Membrii ei își propun să promoveze și să popularizeze muzica clasică, în general, și compozitorii / interpreții români, în special.

Asociația Culturală D’a Camera este formată din muzicieni profesioniști de elită ai scenei muzicale românești, toți fiind membri ai Orchestrei de Cameră Radio și activând alături de diverse ansambluri în proiecte valoroase. Cu un bogat și foarte divers bagaj artistic, muzicienii care alcătuiesc această asociație se disting prin versatilitate și abordează cu aceeași pasiune repertoriul muzicii clasice și contemporane, precum și jazz, folclor, muzică pop, latino sau muzica indiană.

Pentru a promova creația muzicală autohtonă, Asociația Culturală D’a Camera organizează și participă la manifestări menite să aducă în atentia publicului calitățile și diversitatea culturală a vieții muzicale românești prin concerte, efectuarea unor înregistrări inedite, reeditare și tipărire de manuscrise, editare de publicații. Prin mediul online și social media, Asociația își propune să promoveze muzica cultă autohtonă pentru categorii diverse de public, printre care și tinerii.

O echipă entuziastă s-a format pentru a contura și aduce la viață aceste țeluri, de la producția muzicală propriu-zisă, înregistrarea lucrărilor și editarea partiturilor și până la un produs finit valoros pentru atât pentru contemporaneitate cât și pentru posteritate.

Recomandări

„Povestea primei simfonii” este un program deosebit care face parte dintr-un proiect remarcabil, realizat în parteneriat cu Asociația D'a Camera, o asociație care se află la primul proiect mare și pentru care trebuie să-l felicit în special pe Radu Sinaci pentru efortul depus în adunarea acestor muzicieni remarcabili – marea majoritate, din Orchestra de Cameră Radio – în Asociația D'a Camera.
Liliana Staicu

directorul Orchestrelor și Corurilor Radio România

Partenerii noștri: