Andrei STANCIU

Andrei STANCIU originar din Brașov, este discipol al violonistilor Maxim Vengerov si Liviu Prunaru cu care a studiat 4 ani la Academia Internationala „Yehudi Menuhin” din Elvetia.

In 2016 a obtinut Premiul 1 la Concursul International de Muzica „London Grand Prize Virtuoso”, trofeu care se alatura altor 15 premii nationale si internationale. Andrei si-a facut aparitia in festivaluri si concerte pe diferite scene internationale, in tari precum: Elvetia, Spania, Portugalia, Franta, Israel, Italia, Polonia, Marea Britanie si Germania.

Este distins cu premiul special al Uniunii Criticilor Muzicali „Mihail Jora” si cu o Diploma de Excelelenta pentru activitata artistica din partea Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi.

A cântat în calitate de solist cu orchestra sub bagheta maestrilor: Maxim Vengerov, Gian Luigi Zampieri, Michele Santorsola, Constantin Grigore, Valentin Doni, Cristian Oroșanu, Valentin Dumanescu, Mircea Holiartoc, Iulian Rusu si Bogdan Chirosca.

Andrei Stanciu incepe studiul muzicii la Liceul de Arta cu profesoarele Laura Modorcea si Maria Mireanu apoi urmeaza cursurile de licenta ale Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi la clasa prof.univ.dr. Bujor Prelipcean.

Din ianuarie 2019 canta pe o vioara Felix Rotaru – „La Suisse”, copie dupa D. Montagnana.