Ana Maria GEORGESCU

Ana Maria GEORGESCU se naste  in anul revolutiei, la Ploiesti, oras cu traditie in extragerea si prelucrarea petroliera, intr-o familie formata dintr-un pedagog si un muzician. Astfel, inca din copilarie,ii este insuflata deopotriva dragostea pentru lectura si cea pentru muzica. Studiile preuniversitare le finalizeaza la liceul de arta  „Carmen Sylva” din Ploiesti, iar pe cele universitare si post universitare la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Participa in tot acest timp la numeroase competitii de speciaitate (Concursul Internațional „W.A. Mozart”, Concursul National „Paul Constantinescu”, Concursul National „Victor Giuleanu”, Concursul National „George Georgescu” etc) , unde ii sunt recunscute meritele, reusind de fiecare data sa se claseze pe podiumul invingatorilor.

Devine membru formator al Cvartetului „Solartis”, alaturi de care obtine premii la Concursul National „Victor Giuleanu”, Concursul National „W.A. Mozart”,  „International CHamber Music -Plovdiv”, „International CHamber Music Competition – Verona”, si intreprinde turnee in Romania, Italia, Austria, Rusia, Germania, Bulgaria.

Obtine in urma unui concurs, o bursă de studii care ii ofera oportunitatea de a face parte din orchestra Teatro alla Scala timp de o stagiune. Aici concerteaza sub bagheta unor dirijori de renume mondial si acompaniaza solisti de prima mana (Lang Lang, Herbie Hancock, Pretty Yende, Laurence Brownlee).

In anul 2015 interpreteaza in premiera absoluta, in calitate solista, alaturi de cvartetul Solartis, in Festivaul International George Enescu, lucrarea „Clouds” (scrisa de Peter Ruzicka) pentru Cvartet de Coarde si orchestra simfonica, fiind acompaniati de Filarmonica George Enescu. Concertul este apreciat deopotriva, atat de publicul meloman, cat si de presa de specialitate.

Participa, de asemenea, la masterclass-uri de interpretare instrumentala si muzica de camera sustinute de: Ida Haendel, Silvia Marcovici, Alexandru Gavrilovici, David Grimal, Pierre Amoyal, Francesco Manara, Gabriel Croitoru, Hatto Bayerle, Evgenia Epshtein, Vida Vujic, Johannes Meissl ,Anita Mittener, Michaelangello Geleati, Helmut Nikolai, Alexander Hulsoff.

Colateral, Ana Maria Georgescu este pasionata de literatura si de psihologie, si lucreaza la compunerea unei lucrari literare ce va avea ca subiect natura invizibila a relatiilor interumane.