Amalia IVAN

Amalia Elena IORDACHE IVAN este absolventă a Liceului de Muzică „Victor Giuleanu” din Râmnicu-Vâlcea în anul 2006 și deţine numeroase premii la Olimpiadele naţionale de muzică (Reşiţa, Târgu-Jiu, Botoşani, Piteşti, Craiova). Își continuă studiile la Universitatea Naţională de Muzică din București, în cadrul Facultăţii de Interpretare, secţia Flaut și obţine  diploma de licenţă în anul 2009 și diploma de master în anul 2011.

Sub bagheta dirijorului Amaury du Clôsel susţine în anul 2010 concerte în Franţa (Paris, Vendôme) și în Germania (Bayreuth, Bonn), în cadrul proiectului „Voix étouffées”, organizat de Opéra Nomade „Voix étouffées” din Paris.

Cântă la Ateneul Român, în calitate de colaborator permanent al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti între anii 2009-2010. Între anii 2010-2018, este artist instrumentist flaut-piccolo în cadrul Orchestrei Naţionale Radio alături de care susţine concerte la Sala Radio și la Sala Palatului (Festivalul Internaţional „George Enescu”, Festivalul „Radiro”), sub bagheta unor dirijori de renume: Horia Andreescu, Christian Badea, Cristian Măcelaru, Jin Wang, Theo Wolters, Noam Zur, Leo Hussain, Cristian Mandeal, Sasha Goetzel, Christian Zacharias. Susţine concerte, alături de Orchestra Naţională Radio, în China (2013), în Malaezia (2014) și alături de Orchestra de Cameră Radio, în Liban (2017).

Din anul 2018 este solist instrumentist al partidei de flaut din cadrul Orchestrei de Cameră Radio.