Alexandru MARIAN

Vasile Alexandru MARIAN s-a nascut in primavara anului 1987, intr-o familie de intelectuali din Ploiesti. Parcursul sau muzical a fost clar de la prima intalnire cu instrumentul care avea sa ii devina o parte importanta din personalitate. Urmeaza cursurile Liceului de Arta din Ploiesti, apoi pe cele ale Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, sub indrumarea prof. Gabriel Croitoru.

Ocupa, in prezent, functia de concert maestru al Orchestrei de Camera Radio. Aceasta functie este precedata de cea de concert maestru al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova si de cea de vioara intai tutti in „Isedici Chamber Orchestra” (Germania).

Experienta dobandita in urma activitatii sale artistice, il recomanda ca fiind unul dintre cei mai proeminenti tineri concert-maestri din Romania. El a obtinut o multitudine de burse, menite sa desavarseasca din punct de vedere interpretativ un tanar muzician. Participarea sa la Hundisburg Academy, la International Youth Festival of Israel, la European Youth  Chamber Orchestra of Stiria Eycos etc. s-au datorat atat talentului cu care acesta a fost inzestrat nativ, cat si determinarii de a conduce fiecare proiect si de a-l ridica pana la maximul sau potetial.

Stilul sau interpretativ este bazat pe originalitatea cu care abordeaza fiecare lucrare dar si pe un mod impecabil de enuntare a textului muzical. Numeroase premii nationale si internationale stau la baza piramidei carierei sale. Amintim concursurile de interpretare „Garabet Avachian”, „Paul Constantinescu”, „Stafan Ruha”, „W. A. Mozart” unde Marian Alexandu s-a clasat mereu in fruntea podiumului.

In calitate de solist a intreprins turnee, incununate de succes, atat in Romania, cat si in China, Germania, Koreea, unde a abordat un repertoriu divers, etalandu-si deopotriva muzicalitatea si profesionalismul.